The return of me to blogging land  

Posted by hidayah

Rasa cam lama gile dah tak update kat sini.. diam tak diam adalah dalam 2 bulan lebih.Bukannya apa.. kerja hakiki tu memanglah banyak,kan.. di samping tu rasa malas nak update blog makin membuak2 dalam diri.. huhu.. Aku pun dah lama dah tak jenguk blog org lain.. so sorry ye kawan2.. bukan tak nak amik tau perkembangan korang, tapi almaklumlah.. bila dah put aside blog ni, automatically tak de la peluang nak jenguk blog lain. Mostly kalau ada update kat FB tu, barulah kutahu aktiviti kalian..and vice versa..

Banyak benda berlaku dalam sebulan dua ni.. nak cerita memang panjang lebar kisahnya.. alhamdulillah Mr Hubby dah selamat sambung belajar. Dugaan tu toksah citer la.. terlalu byk.. dari tak dapat nak ke Canada tukar status visa, sampailah kena balik Malaysia.. tuhan je yang tau.. dahlah tu masa apply kat Us Embassy KL tu, visa dia kena hold.. nak buat background check.. mahu gak dalam 2 minggu lebih tunggu result.. last2 time dia balik sini kelas pun dah start seminggu.. kesian gak la kat dia nak kena catch up segala.. huhu...

On the other hand, tiket nak balik Malaysia dah settle.. Insya Allah we all balik la some time in May.. dengar citer cuaca kat Malaysia tahap panas gile.. isk.. kat sini lak sejuk je.. sure berpeluh semacam aje.. hehe... Ada orang tanya aku, apa yg paling aku rindu pasal Malaysia.. of courselah makanannya.. hehe... balik ni apalagi.. belasah la mana yg tak dapat kat sini! Dalam kepala ni dah ada list dah apa yang nak kena makan bila balik ni.. kelakar lak rasanya... tak pe.. tak lama lagi je tu...

Progress study pulak... aku in the middle nak siapkan proposal... kalau segalanya berjalan lancar (bergantung kepada tahap kerajinan sebenarnya).. hujung bulan 6 dah leh la submit proposal.. then prelim early next year kot.. semester ni pun aku amik satu kelas je.. yang lain tu research credit.. sedar tak sedar dah almost setahun 4 bulan kat sini.. rasa cam baru je sampai Ames.. how time flies..

Si budak kecik pun bukan budak kecik lagi dah... Dah membesar.. makin mengada2.. maklumlah dia sorang je kan... sekarang ni kerjanya nak mewarna aje.. kadang2 penat balik kelas tu terubatlah tengok karenah anak dara tu.. dia pun macam dah faham.. yang sekarang ni semua orang dalam rumah tu belajar.. lepas sorang, sorang keluar masuk rumah..gi kelas la, gi office la...

Lagi seminggu je tinggal for Spring break. Seminggu je pun.. aku ni ingat nak la ke mana2. Mengenangkan kerja banyak, tak de la gi road trip jauh2.. probably Minnie.. or closer... depends la weather camane.. bosan gak terperap je kat umah kan...
That's all for now. Nothing interesting else to share. Oh. the weather is getiing nicer and nicer.. lama dah tak snow... sunshine manjang.. forecast kata next week ada few snow showers.. hopefully not too bad.. till then, ciao!

This entry was posted on Saturday, March 06, 2010 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

2 comments

Anonymous  

Проверь свою удачу сколько ты сможешь выиграть вложив копейки.
Всего 50 рублей и ты узнаешь насколько развита твоя интуиция и сколько ты сможешь заработать!!!
Заходи прими участие [url=http://mmwm.ru/]ЗАБЕРИ СВОИ ДЕНЬГИ[/url]

The return of me to blogging land  

written by hidayah

Rasa cam lama gile dah tak update kat sini.. diam tak diam adalah dalam 2 bulan lebih.Bukannya apa.. kerja hakiki tu memanglah banyak,kan.. di samping tu rasa malas nak update blog makin membuak2 dalam diri.. huhu.. Aku pun dah lama dah tak jenguk blog org lain.. so sorry ye kawan2.. bukan tak nak amik tau perkembangan korang, tapi almaklumlah.. bila dah put aside blog ni, automatically tak de la peluang nak jenguk blog lain. Mostly kalau ada update kat FB tu, barulah kutahu aktiviti kalian..and vice versa..

Banyak benda berlaku dalam sebulan dua ni.. nak cerita memang panjang lebar kisahnya.. alhamdulillah Mr Hubby dah selamat sambung belajar. Dugaan tu toksah citer la.. terlalu byk.. dari tak dapat nak ke Canada tukar status visa, sampailah kena balik Malaysia.. tuhan je yang tau.. dahlah tu masa apply kat Us Embassy KL tu, visa dia kena hold.. nak buat background check.. mahu gak dalam 2 minggu lebih tunggu result.. last2 time dia balik sini kelas pun dah start seminggu.. kesian gak la kat dia nak kena catch up segala.. huhu...

On the other hand, tiket nak balik Malaysia dah settle.. Insya Allah we all balik la some time in May.. dengar citer cuaca kat Malaysia tahap panas gile.. isk.. kat sini lak sejuk je.. sure berpeluh semacam aje.. hehe... Ada orang tanya aku, apa yg paling aku rindu pasal Malaysia.. of courselah makanannya.. hehe... balik ni apalagi.. belasah la mana yg tak dapat kat sini! Dalam kepala ni dah ada list dah apa yang nak kena makan bila balik ni.. kelakar lak rasanya... tak pe.. tak lama lagi je tu...

Progress study pulak... aku in the middle nak siapkan proposal... kalau segalanya berjalan lancar (bergantung kepada tahap kerajinan sebenarnya).. hujung bulan 6 dah leh la submit proposal.. then prelim early next year kot.. semester ni pun aku amik satu kelas je.. yang lain tu research credit.. sedar tak sedar dah almost setahun 4 bulan kat sini.. rasa cam baru je sampai Ames.. how time flies..

Si budak kecik pun bukan budak kecik lagi dah... Dah membesar.. makin mengada2.. maklumlah dia sorang je kan... sekarang ni kerjanya nak mewarna aje.. kadang2 penat balik kelas tu terubatlah tengok karenah anak dara tu.. dia pun macam dah faham.. yang sekarang ni semua orang dalam rumah tu belajar.. lepas sorang, sorang keluar masuk rumah..gi kelas la, gi office la...

Lagi seminggu je tinggal for Spring break. Seminggu je pun.. aku ni ingat nak la ke mana2. Mengenangkan kerja banyak, tak de la gi road trip jauh2.. probably Minnie.. or closer... depends la weather camane.. bosan gak terperap je kat umah kan...
That's all for now. Nothing interesting else to share. Oh. the weather is getiing nicer and nicer.. lama dah tak snow... sunshine manjang.. forecast kata next week ada few snow showers.. hopefully not too bad.. till then, ciao!

This entry was posted on Saturday, March 06, 2010 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

2 comments

Anonymous  

Проверь свою удачу сколько ты сможешь выиграть вложив копейки.
Всего 50 рублей и ты узнаешь насколько развита твоя интуиция и сколько ты сможешь заработать!!!
Заходи прими участие [url=http://mmwm.ru/]ЗАБЕРИ СВОИ ДЕНЬГИ[/url]