Saylorville Lake, Big Creek State Park and Ankeny  

Posted by hidayah

Haishhh... lambat lagi hapdet... makin busy hoccay.. byk je citer nak post kat sini... tapi busy + malas (aku macam ada perasaan dah malas nak menulis blog... apasal eh?)..anyway... last 2 weekend, kitorang gi picnic + fishing kat Ankeny... Saylorville Lake and Big Creek State Park.. saje je sbb jejaka kat rumah sibuk nak gi fishing.. even though I am not a big fan of fishing, gi jelah.. nak gak tgk pemandangan ala2 tepi laut.. hehe...

So first destination, Big Creek State Park.. ala.. sebelah menyebelah je dgn Saylorville Lake.. masa sampai tu memang mcm org jakun je... mana taknya, lama dah tak nengok tasik/laut.. (almaklumlah, Iowa ni ka tgh2 US, mana la ada laut)..


Luas gak la lake tu... siap ada bot2 mcm kat laut la pulak.. so kitorang cari port nak berpicnic -- lapar sehhh... tak toleh kiri kanan dah... hehe...




Tapi ada sorang budak kecik tu, excited memanjang... suka betul dia dapat gi jalan2...


Lepas makan tu, Mr Hubby and Adik cari port nak fishing lak... tapi kawasan fishing tu mcm jauh je dgn shelter... sbb kitorang bawak Fatihah... so malas nak duduk tepi2 tasik tu... dengan keadaan dia yg suka jalan ke sana sini, takut je dia nak masuk tasik tu... huhu... so kitorang decide gi pulak Saylorville lake, tengok keadaan kat situ camane... Masing2 mmg kagum ah dgn keluasan lake tu.. seakan tak percaya lak kat Iowa ada lake sebesar itu.. yg Mat2 and Minah2 Saleh ada aje menempel nak meng'sun bathing'kan diri... konon2 mcm kat tepi pantai... isk isk isk... masa tu dahlah pukul 12 tghari, panas terik gila2... diorang ni pakat jemurkan badan... tak koserrrr aku.... punyalah sukanya diorang kat matahari... haha...

Saylorville Lake and Dam

So... kesimpulannya, tak jadi la nak fishing sbb tak de port yg best.. lagipun masa tu tghari panas terik gila2.. makanya last minute nyer decision, we all gi Ankeny, konon2 nak tgk2 la TJ Maxx Store tu... Kak Rosita asyik cerita betapa murahya brg2 branded kat kedai tu... aku yang mmg berniat nak shopping baju sehelai dua ni pun .. apalagi... tuju je la sana... hehe..

Memula Mr Hubby and Adik mcm tak nak beli apa2.. aku je la yg gigih dok pilih baju, ha... last2, mahu 5 helai t-shirt adik beli, Mr Hubby pulak 3 t-shirt, 2 shorts, Fatihah pulak sepasang Puma sports outfit and aku?? 4 helai hoccay... hehe... kebetulan hari tu tax free day, mmg nasib baik.....



Apanya nak fishing... dah lari dari agenda dah ni... hehe... so bila balik Ames kitorang pergi Ada Hayden Park, dengan harapan nak fishing la pulak... sudah disangka, kalau bawak si kecik tu mmg tak jadi la... last2 aku ngan fatihah balik, tinggal jejaka2 tu berfishing sampai maghrib... tapi tak dapat ikan pun... haha... 1st time kan... tak pe ah....

Sejak hari tu, ada la 3 kali lagi diorang gi mancing... kali kedua tu tak dpt ikan gak... kali ketiga dapatlah 4 ekor ala2 ikan kembung... hahaha... yg last baru ni? hambek ko... 19 ekor kekdahnya... pueh ati makan... hehehe....

This entry was posted on Saturday, August 22, 2009 and is filed under , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

5 comments

ok apa.. mancing ikan dapat baju.. hehehe..

perasan tak, fatihah kalau amik gambar, mesti posing sama je camtu. ke ko yang amik gambar dia camtu je.. huhuhuhhu

aku pun nak cakap benda yang sama ngan noni...aku ingat tadi tu gambar lama fatihah...hehehehe..

kak yam and noni --
kalau korang nak tau dia mmg suka posing camtu.. and kebetulan semua tempat yg ada rumput mesti ada gmbr dia.. hehe.. dia suka main kat rumput, lari2.. lepas tu suruh org amik gmbr dia.. hahaha

Salam Hidayah,

Lamanya akak tak berutusutusan ngan you. Welcome to the club. Akak pun dah 3 minggu tak sentuh langsung blog. Bukan macam malas tapi memang malas dan lesu lagi hambar nak menulis. I blame it on the swine flu, sebab babi2 tu buat akak jadi malas!! Ada kaitan tak? Hehehe. Tapi hari ni tiba2 teruja nak baca blog2 yang ada dan dah mula rasa ada semangat sikit nak tulis. Mungkin hujung minggu ni kot. Bole buat blogging marathon. Maklumlah cuti 3 hari sempena Hari Merdeka. Hang punya dah lepas 4th of July dulu. Salam Ramadhan dan maaf segala kesilapan akak ye...

Saylorville Lake, Big Creek State Park and Ankeny  

written by hidayah

Haishhh... lambat lagi hapdet... makin busy hoccay.. byk je citer nak post kat sini... tapi busy + malas (aku macam ada perasaan dah malas nak menulis blog... apasal eh?)..anyway... last 2 weekend, kitorang gi picnic + fishing kat Ankeny... Saylorville Lake and Big Creek State Park.. saje je sbb jejaka kat rumah sibuk nak gi fishing.. even though I am not a big fan of fishing, gi jelah.. nak gak tgk pemandangan ala2 tepi laut.. hehe...

So first destination, Big Creek State Park.. ala.. sebelah menyebelah je dgn Saylorville Lake.. masa sampai tu memang mcm org jakun je... mana taknya, lama dah tak nengok tasik/laut.. (almaklumlah, Iowa ni ka tgh2 US, mana la ada laut)..


Luas gak la lake tu... siap ada bot2 mcm kat laut la pulak.. so kitorang cari port nak berpicnic -- lapar sehhh... tak toleh kiri kanan dah... hehe...




Tapi ada sorang budak kecik tu, excited memanjang... suka betul dia dapat gi jalan2...


Lepas makan tu, Mr Hubby and Adik cari port nak fishing lak... tapi kawasan fishing tu mcm jauh je dgn shelter... sbb kitorang bawak Fatihah... so malas nak duduk tepi2 tasik tu... dengan keadaan dia yg suka jalan ke sana sini, takut je dia nak masuk tasik tu... huhu... so kitorang decide gi pulak Saylorville lake, tengok keadaan kat situ camane... Masing2 mmg kagum ah dgn keluasan lake tu.. seakan tak percaya lak kat Iowa ada lake sebesar itu.. yg Mat2 and Minah2 Saleh ada aje menempel nak meng'sun bathing'kan diri... konon2 mcm kat tepi pantai... isk isk isk... masa tu dahlah pukul 12 tghari, panas terik gila2... diorang ni pakat jemurkan badan... tak koserrrr aku.... punyalah sukanya diorang kat matahari... haha...

Saylorville Lake and Dam

So... kesimpulannya, tak jadi la nak fishing sbb tak de port yg best.. lagipun masa tu tghari panas terik gila2.. makanya last minute nyer decision, we all gi Ankeny, konon2 nak tgk2 la TJ Maxx Store tu... Kak Rosita asyik cerita betapa murahya brg2 branded kat kedai tu... aku yang mmg berniat nak shopping baju sehelai dua ni pun .. apalagi... tuju je la sana... hehe..

Memula Mr Hubby and Adik mcm tak nak beli apa2.. aku je la yg gigih dok pilih baju, ha... last2, mahu 5 helai t-shirt adik beli, Mr Hubby pulak 3 t-shirt, 2 shorts, Fatihah pulak sepasang Puma sports outfit and aku?? 4 helai hoccay... hehe... kebetulan hari tu tax free day, mmg nasib baik.....



Apanya nak fishing... dah lari dari agenda dah ni... hehe... so bila balik Ames kitorang pergi Ada Hayden Park, dengan harapan nak fishing la pulak... sudah disangka, kalau bawak si kecik tu mmg tak jadi la... last2 aku ngan fatihah balik, tinggal jejaka2 tu berfishing sampai maghrib... tapi tak dapat ikan pun... haha... 1st time kan... tak pe ah....

Sejak hari tu, ada la 3 kali lagi diorang gi mancing... kali kedua tu tak dpt ikan gak... kali ketiga dapatlah 4 ekor ala2 ikan kembung... hahaha... yg last baru ni? hambek ko... 19 ekor kekdahnya... pueh ati makan... hehehe....

This entry was posted on Saturday, August 22, 2009 and is filed under , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

5 comments

ok apa.. mancing ikan dapat baju.. hehehe..

perasan tak, fatihah kalau amik gambar, mesti posing sama je camtu. ke ko yang amik gambar dia camtu je.. huhuhuhhu

aku pun nak cakap benda yang sama ngan noni...aku ingat tadi tu gambar lama fatihah...hehehehe..

kak yam and noni --
kalau korang nak tau dia mmg suka posing camtu.. and kebetulan semua tempat yg ada rumput mesti ada gmbr dia.. hehe.. dia suka main kat rumput, lari2.. lepas tu suruh org amik gmbr dia.. hahaha

Salam Hidayah,

Lamanya akak tak berutusutusan ngan you. Welcome to the club. Akak pun dah 3 minggu tak sentuh langsung blog. Bukan macam malas tapi memang malas dan lesu lagi hambar nak menulis. I blame it on the swine flu, sebab babi2 tu buat akak jadi malas!! Ada kaitan tak? Hehehe. Tapi hari ni tiba2 teruja nak baca blog2 yang ada dan dah mula rasa ada semangat sikit nak tulis. Mungkin hujung minggu ni kot. Bole buat blogging marathon. Maklumlah cuti 3 hari sempena Hari Merdeka. Hang punya dah lepas 4th of July dulu. Salam Ramadhan dan maaf segala kesilapan akak ye...